štvrtok 27. júna 2024

Ivanka pri Dunaji 2.

 

Táto socha sa už na blogu nachádza.  Keďže bola v nedávnom období reštaurovaná, fotila som ju znova.  Pôvodný príspevok je  TU Socha bola reštaurovaná na dve etapy. Prvá v roku 2022, druhá v roku 2023. Súsošie som fotila v čase, kedy sa v obci konala výstava ruží, preto sú aj okolo súsošia vystavené kytice týchto kvetov. Súsošie teraz vyzerá takto. 

 

 

 
 
 










 



 POZRI AJ NA MAPE


streda 19. júna 2024

nedeľa 16. júna 2024

Nové Zámky/Zúgov

 

Na okraji Nových Zámkov v smere na Bánov, v záhradkárskej lokalite Zúgov, sa nachádza socha sv. Jána Nepomuckého. Baroková socha z roku 1764 bola  viac ako tridsať rokov v dezolátnom stave. V roku 2016  dostala celkom nový vzhľad. Stalo sa tak vďaka Občianskemu združeniu Za troma mostami. To sa rozhodlo obnoviť túto neregistrovanú kultúrnu pamiatku a umiestniť ju na pôvodné miesto do vytvoreného parčíka. V máji 2013 požiadalo združenie Krajský pamiatkový úrad v Nitre o súhlas s reštaurovaním sochy ako i s jej premiestnením na pôvodné miesto.

 

 


 

 











 POZRI AJ NA MAPE

 

pondelok 3. júna 2024

Moravany nad Váhom


Kaplnka s malou sochou sv. Jána Nepomuckého stojí na dlhej Výtockej ulici oproti zastávke autobusu označenej ako "kostol", ktorú som však v súčasnosti platnom cestovnom poriadku nenašla.

 



 



 





POZRI AJ NA MAPE